Jag väljer gärna ett kycklinglår för där finns den goda smaken och saftigheten. Linda om en skiva panchetta, pensla på lite smör/olja på varje kycklinglår och krydda med salt & svartpeppar från kvarn
Vik upp kycklinglårfiléerna och krydda dem med salt samt peppar. Fylldakycklinglår med smak av parmesan, soltorkade tomater och basilika, 4 pers. 700 g urbenad kycklinglårfilé. Fylldakycklinglår med smak av parmesan, soltorkade tomater och basilika, 4 pers 700 g urbenad kycklinglårfilé
Kycklingen är klar när vätskan som kommer ur kycklinglåret är helt klar (inte köttsaftsröd). Henrik av Navarra var kung i Frankrike någon gång på 1500-talet
Kycklingklubbor, kycklinglår, hel kyckling och kyckling med ben. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål eller en plastpåse (gärna dubbel om den spricker) tillsammans med den kyckling du vill marinera
Först bjöd jag på fyllda svampar a’la Julia Child, som jag alltid tycker är en fräsch början på en måltid tillsammans med lite dressad ruccola och färsk baguette
3 kycklinglår. 3 kycklinglår 6-8 klyftade potatisar. Mat som sköter sig själv är jag ett stort fan av. Irakiska köket har en hel del sådana rätter såsom marget (grytor) som ska koka med t ex lammkött några timmar
Vänd ner kycklinglårfiléerna och blanda väl. 12 st kycklinglår filéer. 12 st kycklinglår filéer. Vi fortsätter vår upptäcktsfärd i frysen, idag blev det kyckling igen fast inte vilken kyckling som helst utan puttanesca kyckling
Lägg kycklinglåren i blötlagd lergryta, krydda runt om och häll chilisås ovanpå. Lägg kycklinglåren i en ugnsform med lock eller stekgryta (gjutjärn kan missfärga rätter med syrliga ingredienser som tomat, så välj hellre en annan gryta här)