Blanda samman ingredienserna till frityrsmeten i en bunke. Skala och dela löken, skrubba rotfrukterna. Lägg rotfrukterna och löken i en ugnsform, ringla över honung och olivolja, salta och peppra
Frityrsmet. Chili cheese och lökringar är ett måste till hamburgare ute på snabbmatskedjorna, inte för att vi hamnar där speciellt ofta men någon gång om året
på varje sida och serverade med ruccola, tomat, selleri och rå lök och givetvis en klick honung. För att göra frityrsmeten lite godare och få en gyllene fin yta hade jag i en matsked smör i frityroljan (ca 1-2 dl) i teflonpannan
Frityrsmet. Blanda sedan ner ost, lök, salt och. Blanda frityrsmeten. Häll i oljan lite i taget under gång och tillsätt vitlök, persilja och färsk koriander
Författaren väljer att använda bara buketterna till detta recept och påpekar just att man aldrig ska kasta bort stjälkarna – de är delikata och kan användas i soppor, pastasåser, i woken eller friteras doppade i frityrsmet (tempura)
Du kan glatt krydda upp både tofun och frityrsmeten bäst du vill, men så här gjorde jag. Blanda mjöl, limejuice, växtmjölk, salt och peppar till en tjock frityrsmet