Friterade räkbollar recept

Frasiga räkbollar med havre

Hacka räkorna fint, låt rinna av på hushållspapper. Blanda räckhacket med havregrynen, gräslöken, rödlöken, ägget och créme fraiche
Lite panko gjorde susen

Lite panko gjorde susen

Här kommer räkbollarna. Så jag lagade om mina räkbollar en gång till. Frasiga räkbollar, cirka 12 sycken
Friterade räkbollar

Friterade räkbollar

Lägg risnudlarna i blöt ca 20 min. Skala räkorna och avlägsna tarmen. Hacka räkor, salladslök och vattenkastanjerna och lägg i en skål

Friterade räkbollar med thaisås

Blanda crème fraiche och sweet chili. Smaksätt med chili och koriander och ställ kallt till servering. Skala och klappa räkorna helt torra
Akara - bön- och räkbollar

Akara - bön- och räkbollar

De här friterade bollarna äter man som ett litet tilltugg eller somen av många rätter på ett buffébord

Croquetas med fänkålssallad

Fritera räkbollarna gyllenbruna i ca 150 grader varm olja. 1. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och passera potatisen ner i en bunke

Friterade räkbollar med thaisås

Blanda crème fraiche och sweet chili. Smaksätt med chili och koriander och ställ kallt till servering. Klappa räkorna helt torra

Friterade räkbollar

Hacka räkorna fint. Blanda de hackade räkorna med schalottenlöken, maizenamjölet, soyan, ingefäran och krydda med salt och peppar

Friterade räkbollar med rhode islandsås

Tips, man kan fritera och sen frysa räkbollarna om man vill ha i frysen. ca 20 st 1 gul lök 1 msk olja 4 dl kokt ris 1 dl riven parmesanost 3 ägg 1 dl skoprmjöl 150 gr skalade räkor skorpmjöl till panering 2 l matolja till fritering (friteringsolja) Gör så här Skala och finhacka löken

Friterade räkbollar med chiliaioli

Mixa räkor, mynta, vitlök,äggvitor, brödsmulor, lime och kryddor mycket hastigt i en matberedare. Rulla små bollar och rulla dem sedan i ströbröd eller brödsmulor

Våren bjuder på de första rosévinerna…

Smultron, frisk, pigg syra som jag serverar som aperitif till ”fingerfood” – Friteraderäkbollar. Smultron, frisk, pigg syra som jag serverar som aperitif till ”fingerfood” – Friteraderäkbollar