Blanda ost, uppvispat ägg, mjöl och oregano till en jämn deg. I fritösen finns fortfarande olja som var fin så jag passade på att göra små ostbollar som vi friterade
Börja med Za'atar kryddan. Lägg alla ingredienser utom Sumac och salt i en torr stekpanna. Rosta ett par minuter så att dofterna kommer fram och fröna blir gyllenbruna
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
1) Lägg riven ost, kokt och mosad potatis, gröna paprika, korianderblad, röda chili-flingor, krossad oregano, lite peppar och vitlökpastan i en skål. 1 tsk oregano
1 tsk vardera av torkad timjan, oregano och basilika. Stek i ungefär 2 minuter och fyll sen på krossade tomater, grädde, oregano, basilika, örtsalt och socker. 1 tsk vardera av torkad timjan, oregano och basilika