Sweetchilisås, soya, pressadvitlök, salt o peppar. Kortvecka o redan fredag. Dela kycklingfiléerna obs ett eget skärbräda för kycklingen (eller använd minutfilé som redan är tunn) på längden och lägg kycklingen i en påse tillsammans med marinaden på sweet chili, soya, pressad vitlök, salt och peppar
Skiva löken, finkacka vitlöken, ingefäran och chillin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök, ingefära och pepparfrukter på låg värme i några minuter
Finhacka lök och vitlök och stek i lite olja/smör. 5 vitlöksklyftor. 5 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré. Äntligen, bloggverktyget fungerar igen och det är freeeeedaaaag
Vispa äggen med osten, vänd ner vitlöken, spenaten och peppar. När paprikorna svalnat så dra av skalet dela och ta bort kärnhuset, strimla och lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, persiljan, vitlök, smaka av med salt och peppar
Jag beslöt för att laga anka för första gången förra fredagen. )3-4 ankbröstsaltHallonsås200 g hallon (använde frysta)1 banan, skalad30 g färsk ingefära, skalad2 schalottenlökar, skalad1 klyfta vitlök5 dl kalvbuljong2 dl rödvin4 msk hallonvinäger50 g smörRotselleripyré500 g rotselleri50 g smör1 dl gräddevattensalt Bräserad rödkål400 g rödkål1 dl kalvbuljong1-2 msk hallonvinäger30 g smörTilläggTrattkantarellerBörja med att ta ankbrösten ut ur kylskåpet, de skall helst vara i rumstemperatur i åtminstone en timme Skär snitt i ankfettet, saltaFörbered såsenSkär löken, vitlöken, bananen och ingefäran i bitarLägg olivolja i en djup panna och lägg i de skurna ingredienserna, stek en stundLägg i hallonen och häll i vinet, vinägern och buljongenLåt såsen koka tills de finns ungefär 2-3 dl kvarKör genom en sil och lägg i smöretSkär kålen fintLägg i smöret i en panna och lägg i kålenLägg i resten av ingredienserna och låt sjuda i ca en timmeSmaka av med saltSkala och skär sellerin i bitar Lägg smöret i en kastrull och lägg i selleribitarnaBryn en stund och lägg i vatten att selleribitarna just och just täcksKoka tills bitarna är mjukaLägg i grädde och mosa med en stavmixerStek ankbrösten med skinnet nedåt, kom ihåg att börja på en KALL panna så att fettet börjar smälta småningomStek tills skinnet är krispigtVänd och stek tills andra sidan också fått lite färgLägg i ugnen, 175 grader, till ca 4-6 min. 1 klyfta vitlök
Skala och skiva vitlöken tunt. 3 vitlöksklyftor. Bryn dem runt om till fin färg med vitlöken och dragon i 2 msk olja i en gryta. 3 vitlöksklyftor 1 kruka dragon (alt
Krydda med vitlök, citorn och salt och peppar. Laxlasagne4 portioner4 portionsbitar lax1 gul lök, hackad1 påse/fpk hackad spenat (fryst)1 burk creme fraiche1 pressad vitlöksklyftaSaften av en halv citronSalt & pepparca 8 lasagneplattorca 1 dl riven ostSkär laxen i kuber, ca 1,5x1,5 cm stora
Hacka löken och vitlöken. 1 klyfta vitlök. 1 klyfta vitlök. Fredag med provbakning av pizza. Tomater har jag fortfarande kvar lite av i växthuset men de sjunger på sista versen nu
lök, skivade oliver, soltorkade oliver, vitlök, parmesanost, olivolja, salt och ägg. Fredagsmyset hos oss igår bestod först av varsitt glas hemgjort rött vin, under tiden vi gemensamt lagade en god pastarätt
Vitlöken pressar du i. 3 klyftor vitlök. 3 klyftor vitlök. Som LCHF. are gäller det ju att hitta alternativ till vanliga maträtter så att de funkar för en LCHF-kost
Tärna potatisen och jordärtskockorna, hacka vitlöken och fräs detta i olivolja. Fredag runt hörnet. Så är det fredag imorgon och inget planerat, ska träna men sedan ha en träningsfri helg, har inte hänt på väldigt länge men behöver tiden till annat