Sweetchilisås, soya, pressadvitlök, salt o peppar. Kortvecka o redan fredag. Dela kycklingfiléerna obs ett eget skärbräda för kycklingen (eller använd minutfilé som redan är tunn) på längden och lägg kycklingen i en påse tillsammans med marinaden på sweet chili, soya, pressad vitlök, salt och peppar
Skär av ändarna på purjolöken och dela i kvartar och skiva tunt. Tillsätt löken och vinet. 2 port150 g basmatiris1 stor purjolökEn handfull champinjoner2 kycklingbröstOlivoljaSmör att steka iEtt glas vitt vinEn handfull persilja2,5 dl matlagningsgrädde1 citronKoka riset
Skiva löken, finkacka vitlöken, ingefäran och chillin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök, ingefära och pepparfrukter på låg värme i några minuter
Blanda köttfärs, med gul lök, och kryddor. Gorgonzolabiffar 4 personer 400 gr nötfärs 1 gul lök finhackad 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 ägg 4 msk gorgonzola Sås. 1 gul lök finhackad
Till middag blev det helstekt kyckling med rotsaker (potatis, morot, sötpotatis, lök och paprika kryddat med salt, peppar, timjan, vatten och fond, och köpt marinerad hel kyckling), jag tog bara en före-ugnen-bild
Vispa äggen med osten, vänd ner vitlöken, spenaten och peppar. När paprikorna svalnat så dra av skalet dela och ta bort kärnhuset, strimla och lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, persiljan, vitlök, smaka av med salt och peppar
Jag beslöt för att laga anka för första gången förra fredagen. )3-4 ankbröstsaltHallonsås200 g hallon (använde frysta)1 banan, skalad30 g färsk ingefära, skalad2 schalottenlökar, skalad1 klyfta vitlök5 dl kalvbuljong2 dl rödvin4 msk hallonvinäger50 g smörRotselleripyré500 g rotselleri50 g smör1 dl gräddevattensalt Bräserad rödkål400 g rödkål1 dl kalvbuljong1-2 msk hallonvinäger30 g smörTilläggTrattkantarellerBörja med att ta ankbrösten ut ur kylskåpet, de skall helst vara i rumstemperatur i åtminstone en timme Skär snitt i ankfettet, saltaFörbered såsenSkär löken, vitlöken, bananen och ingefäran i bitarLägg olivolja i en djup panna och lägg i de skurna ingredienserna, stek en stundLägg i hallonen och häll i vinet, vinägern och buljongenLåt såsen koka tills de finns ungefär 2-3 dl kvarKör genom en sil och lägg i smöretSkär kålen fintLägg i smöret i en panna och lägg i kålenLägg i resten av ingredienserna och låt sjuda i ca en timmeSmaka av med saltSkala och skär sellerin i bitar Lägg smöret i en kastrull och lägg i selleribitarnaBryn en stund och lägg i vatten att selleribitarna just och just täcksKoka tills bitarna är mjukaLägg i grädde och mosa med en stavmixerStek ankbrösten med skinnet nedåt, kom ihåg att börja på en KALL panna så att fettet börjar smälta småningomStek tills skinnet är krispigtVänd och stek tills andra sidan också fått lite färgLägg i ugnen, 175 grader, till ca 4-6 min. 2 schalottenlökar. 1 klyfta vitlök
Bryn därefter lök och paprika och lägg över i grytan. Kan ni känna fredagskänslan. Själv har jag haft förmånen att varit ledig i snart en vecka och har inte riktigt fredagskänsla, ännu
Den här fyllde jag med lök, morötter, färsk ingefära och lite kokosmjöl. Jag brukar avsluta jobbveckan och inleda helgen med en joggingrunda när jag kommer hem efter jobbet på fredagar
Fräs i lite olja i en panna, ha i den hackade löken. Krydda med vitlök, citorn och salt och peppar. Laxlasagne4 portioner4 portionsbitar lax1 gul lök, hackad1 påse/fpk hackad spenat (fryst)1 burk creme fraiche1 pressad vitlöksklyftaSaften av en halv citronSalt & pepparca 8 lasagneplattorca 1 dl riven ostSkär laxen i kuber, ca 1,5x1,5 cm stora
Det är helt omöjligt, jag åkte till affären för en vecka sedan för att köpa toalettpapper och lök och kom hem med två kassar och en ryggsäck full med matvaror, det skall tilläggas att jag dagen till ära gick till affären = jobbigare än väntat att gå där ifrån