600-800 g strimlat nötkött (fransyska eller innanlår). Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
fransyska eller innanlår. *Ugn175°. **Ugn 200 grader. Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet
1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
800g Fransyska eller innanlår av nöt. 800g Fransyska eller innanlår av nöt. Slottsstek eller söndagsstek tillhör nog inte de vanligaste rätterna på våra middagsbord i dagens stressade samhälle, där vi lägger allt mindre tid i köket samtidigt som vi tävlar om att ha det finaste köket
Låt koka under lock på svag värme (ryggbiff eller rostbiff ca 5 min, innanlår eller fransyska ca 20 min) eller låt det puttra längre tid om du vill ha köttet mörare
4-6 portioner800 g nötkött (fransyska eller innanlår)1 lök5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad1 msk sirap1-2 tsk ättiksprit (12 %)1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkorn3-4 dl vatten3 msk vetemjöl + 3 msk vatten1 1/2 dl vispgräddeSmörSalt och pepparSmält smör i en stekgryta och bryn köttet runt om. 800 g nötkött (fransyska eller innanlår)