en mysig lördagkväll hemma, är hemlagade franskisar inte en dum idé. Till franskisarna ska det självklart vara majonnäs och i vårt fall blev det en urgod aioli, samt jätteräkor som jag marinerade med chili och vitlök
Franska zucchini "franskisar" serverad med vitlöksmajonäs. Man får ännu tag på god finsk zucchini, så hoppas ni använder det till godo och slänger ihop dessa ugnsfranskisar *jag testade laga
Jag älskar franskisar (som vi kallar dem här i Finland). Heston Blumenthals pommes frites (snack för två)3 st stora potatisar med skal (fastkokande med lite mjölighet)saltolja till friteringTvätta och skär potatisen i form av franskisarLägg potatisen i en stor skål med kallt vatten för ca 5 min, byt vattnet ofta så att stärkelsen tvättas bortKoka potatisen i ca 15-20 min, tills de är så mjuka att de nästan faller sönder men hålls ännu ihopLägg i frysen för ca 1hUpphetta oljan till 130 graderFritera den frysta potatisen i ca 4 min tills en hinna formas, kyl ner och lägg pånytt i frysen för ca 1hUpphetta oljan nu till 180 graderFritera potatisen tills det blivit gyllene bruna och krispiga, salta och servera (obs
Jag ber alltid om grönsaker istället för franskisar eller potatismos, och får alltid upprepa det två gånger för det verkar inte finnas i de som serverars tankevärld att man inte vill ha potatis
Vi blev hungriga och gick in på ett snabbmatsställe och fick en massa franskisar som vi satt och åt när jag plötsligt tittade förskräckt på min man och utbrast