Pensla bröden med vatten och gör några snitt med en vass kniv. Tillsät honung, salt och mjöl men spara 1/2 dl till utbakning. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper eller tryck ner dem i smorda 1 1/2liters formar. 1 tsk flytande honung
Rör ut jästen med mjölken. Och den som jag lyfte, lägger jag i mitten, hänger du med. Är det svårt att hänga med så rekommenderar jag filmen som jag har lagt ut på you tube
Serveras på ljust bröd med en kall corona. Blanda sedan alla ingredienser med gaffel. Efter kanske tio minuters sporadiskt bubbel är det dags att smaka av med salt och peppar
Stickig och vattnig, brödig på det vis som sumpigt franskbröd är innan man stoppat det i brödrosten. ett välhumlat makroöl med doft av aprikosmarmelad och lite honung
Börja med att lösa upp jästen i vattnet. Tillsätt äggula, honung, smör och mjölet. Har för närvarande en omgång danska franskbröd på jäsning men idag blev det bara frallor
Skär avocadon i små kuber och rör ihop med crème fraiche, chili och citron. Smaka av med salt. Blanda samman ingredienserna till salladen och toppa bakelserna med sallad och ishavsrom
Värm vattnet fingervarmt i en kastrull, tillsätt honung och olivolja. Lägg tillbaka degen i bunken, täck med en bakduk och jäs ca 40 minuter. Lägg på en plåt med bakduk, skär fyra sneda skåror i bröden och jäs ytterligare 30 minuter. 2 msk honung