Utöver att frallorna var supergoda så var de ruggigt enkla att göra. Lägg frallorna på bakpappersklädd plåt och ställ att jäsa i ca 25-30 minuter, under bakduk
Snabba och goda frukostfrallor utan jäsning är verkligen grejen för oss på slöa helgmornar. 5 dl mjöl av valfri sort (jag kör hälften graham och hälften vete)
Denna gång blev skapades en naturellare version av receptet, med vete, råg och linfrön - himla gott det också, även om jag älskar att slänga i alla möjliga frön osv i brödet, och gärna använder mig av grövre mjöl
Fluffiga frallor. Jag fick frallorna på bilden och ett större bröd av degen. 500 g mjöl av valfri sort, jag tog 100g fint rågmjöl + 350g vetemjöl special + 50g krossat vete. 400 g vetemjöl special. Tryck ner den och forma frallor eller 2 limpor. 500 g mjöl av valfri sort, jag tog 100g fint rågmjöl + 350g vetemjöl special + 50g krossat vete. 1 ägg 400 g vetemjöl special
Goda frallor till buffébordet. Det är mycket som händer de första veckorna i juni. Här kommer lite smått och gott som kan hjälpa till när det är kalas eller det ska dukas upp en buffé
) Första receptet med mjölmixen på fullkornsfrallor kommer redan idag eller senast imorgon. Mjölmixen är utan tillsatt stärkelse, varken från majs eller vete och ger saftiga bröd med fyllig och god smak
resultatet blev ljuvliga små frasiga frallor till lunchsoppan. Surdegsgrund (vete). 250g vetemjöl special. 15 surdegsfrallor. 10 dl vetemjöl. Upp med degen på mjölat bakbord, dela i 15 delar och forma till frallor. Grädda 250grader 15 minuter Surdegsgrund (vete). 250g vetemjöl special. 10 dl vetemjöl
Glutenfria fullkornsfrallorGlutenfri fullkornslimpa (fiberrik, vegan). Mjölmixen är utan tillsatt stärkelse, varken från majs eller vete och ger saftiga bröd med fyllig och god smak
För över bakplåtspappret med frallorna på på den varma plåten. Bröd bakat med dinkel är så mycket godare än vete och jag har lovat mig själv att baka med det mycket oftare nu, trots att det är mycket dyrare en vanligt vetemjöl