Jajamensan, glutenfria frukostbullar är vad det Mårtenssonska köket har att erbjuda denna fredag. Frukostbullar, som är så fullproppade av fröer så att man står sej på frukosten ett bra tag och magen blir på bra humör
Den första versionen av receptet på fröbullarna har funnits på bloggen ganska länge nu. Jag tycker att fröbullarna passar perfekt till frukost och som reskost, just eftersom att magen mår bra av dem och man blir mätt och håller sig mätt länge
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37º. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, linfrö, sirap och mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg
Testade att byta ut en del av jästen mot surdeg idag, fungerade utmärkt och de jäste som de skulle. Mina fick jäsa i tre timmar och de blev härligt goda, gillar ju frallor med massa frön i
Fröbullar. Fröbullar. Fröbullar & Stark Mamma. 13 oktober 2014, 07. 57God morgon mina solstrålar. Idag börjar ett nytt kapitel i mitt liv, eller rättare sagt så öppnar vi upp ett gammalt
Blev bjuden på mammas helt underbara fröbullar i helgen så jag var tvungen att göra en plåt hemma för att ha lite bröd att lyxa till det med vissa morgnar
Här är recept på Fröbullar. De här goda bullarna fick jag inspiration till hos Nillas Kitchen. Jag ändrade i recept efter mina behov och vad som fanns hemma
Bakade lite frallor idag, gillar frallor med mycket frön och nötter så dessa passade mig utmärkt, sedan så var det inte heller helt fel att skorpan blev så där knaprig och god
Blanda alla ingredienser utom saltet och kör degen i cirka 10 minuter på låg hastighet. Tillsätt saltet, öka hastigheten och knåda till en elastisk deg i cirka 5 minuter till
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken 37º och rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, honung och siktat mjöl och arbeta ihop till en smidig deg
Här är förbättrat/ändrat recept på Fröbullar. Härliga soliga fredag. Och snart är det helg. Inget jobb för denna helg i alla fall, men resa till Stockholm på söndag till min näringsterapeut, för att stämma av hur jag mår och mina "hälsoframsteg"
Fröbullar med mortötter och öpple. 2017 gjorde jag och J slag i saken att minska vår köttkonsumtion. Jag älskar kött men kan inte alltid känna att kroppen mår tipptopp