Idag är det ju faktiskt fredag och jag tänker bjuda på FlygandeJacob ikväll. utan banan. Var namnet ”FlygandeJacob” kommer från finns det många historier om men den vanligaste förklaringen är att rätten är döpt efter en man vid namn Jacobsson, som var verksam inom flyget
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Skala bananen och skär i tunna skivor och lägg överst i ugnsformen. FlygandeJacobUppgradera denna klassiska rätt med några små enkla knep och gör den nyttig utan att tumma på smaken
Skiva bananen och strimla bacon. 12 bananer. 11 gul lök 2 halloumiostar olja, till formen 3 dl matlagningsgrädde 1 dl chilisås salt peppar 120 g bacon (eller fejkon) 2 bananer 1 dl jordnötter. Strö över banan, bacon och jordnötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter
Bananerna hoppar jag över. ) Läste på Wikipedia att den flygandeJacoben för första gången publiceras i Allt om Mat 1976 och att själva namnet kommer efter Ove Jacobsen som arbetade med flygfrakt. )FlygandeJacob6 port1 kg kycklingfilé2 pkt bacon1-2 dl cashewnötter2 dl vispgrädde5 dl matlagningsgrädde3 dl chilisåsSkär filéerna i mindre bitar, stek i omgångar och krydda t. Kyckling, knaperstekt bacon och cashewnötterFlygandeJacob, Chilinötter, Jordnötter och Gurka 6 port
Skriva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna. FlygandeJacob blev det. Det första receptet på FlygandeJacob publicerades i Allt om mat 1976 och namnet FlygandeJacob kommer från upphovsmannen Ove Jacobsson, som jobbade inom flygfrakt. 3 st bananer. 3 st bananer
vi gillar inte varma bananer så vi tar antingen att skivar på efter eller så struntar vi helt i dom. vi gillar inte varma bananer så vi tar antingen att skivar på efter eller så struntar vi helt i dom
Skiva bananer och sprid ut över kycklingen. Servera kyckling FlygandeJacob ur ugnsformen. Ris är gott till FlygandeJacob samt en grönsallad och/eller tomatsallad