Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Grytan är klar efter 2 timmar. ca 1 kg fläskkarré i en bit
Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar
Tillsätt purjolök, vitlök, paprika, sköljda böngroddar, soja och såsblandningen. Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker
Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar. Ca 1 kg fläskkarré i bit, alt hel kotlettrad eller skinkstek. 2 msk kinesisk soja. Ca 1 kg fläskkarré i bit, alt hel kotlettrad eller skinkstek 3 dl konc. äppeljuice 2 msk kinesisk soja 1 tsk malen ingefära 2-3 morötter 1-2 äpplen 1-2 purjolökar Flingsalt Salt Peppar
Ge marinaden ett uppkok, stick en kötttermometer i köttet och lägg ner den i grytan. Fläskkarré med asiatiska smaker 4-6 port1 kg hel fläskkarré utan benpotatismjöl (för att koka sås av marinaden)Marinad3 pressade vitlöksklyftor4 dl kinesisk soja1 dl vatten½ dl ketchup1 tsk sambal oelek½ msk rödvinsvinäger2 msk farinsocker30 g riven färsk ingefära (ca 5 cm lång bit av en normaltjock ingefära)Rör samman alla ingredienserna till marinaden i en gryta som köttet precis får plats i, det ska alltså vara tight mellan grytans kanter och köttet. Väg sedan den hela biten lite då och då, när den väger 30 gram mindre så är den färdigriven, och det ligger exakt 30 gram riven ingefära i grytan, smart va. 1 kg hel fläskkarré utan benpotatismjöl. 4 dl kinesisk soja
Lägg ett stort stycke fläskkött i en gryta med lock som kan stå i ugnen. Tillsätt soja och fisksås. I slutet av veckan hittade jag en bit ledsen fläskkarré längst in
Ta upp köttet ur grytan, lägg det i en ugnssäker form och pensla med glazen. Blanda 1 dl av buljongen med soja, socker och peppar. 800 g fläskkarré i skivor med ben. 2 msk japansk soja
Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar. 1 kg (ca) fläskkarré i bit. 2 msk kinesisk soja. 1 kg (ca) fläskkarré i bit 3 dl koncentrerad äppeljuice 2 msk kinesisk soja 1 tsk malen ingefära 2-3 morrötter 1-2 äpplen 1-2 purjolökar flingsalt salt, peppar
Ta upp köttet ur grytan, lägg det i en ugnssäker form och pensla med glazen. Blanda 1 dl av buljongen med soja, socker och peppar. 800 g fläskkarré i skivor med ben. 2 msk japansk soja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 800 g fläskkarré i skivor med ben ½ färsk röd chili 1 bit färsk ingefära, ca 50 g 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 g svartpepparkorn 5 stjärnanis 1½ tsk salt 1 liter vatten ¼ dl fisksås ½ lime i klyftor Glaze. 2 msk japansk soja ½ dl strösocker ½ tsk grovmalen svartpeppar Till servering
Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Grytan är klar efter 2 timmar. ca 1 kg fläskkarré i en bit. ca 1 kg fläskkarré i en bit 3 dl konc äppeljuice 2 msk kinesisk olja 1 tsk malen ingefära 2-3 morötter 1-2 äpplen 1-2 purjolökar Flingsalt Peppar Salt
Innan jag gick och la mig stoppade jag en fläskkarré i gryta tillsammans med 2 dl vatten, 1 dl vin, 3 msk soja, en grovt hackad gul lök ,tre morötter, två vitlöksklyftor och provencalska örter. Jag lade sedan tillbaka köttet i gryta, hällde på cirka en dl grädde, 3 msk tomatpuré, champinjoner, torkad karl johan, salt och vitpeppar. 3 msk soja