11 st gul lök. 11 st vitlöksklyfta. 12 pkt bacon à 140 g 800 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 1 st gul lök 1 st röd paprika 250 g champinjoner 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 4 st ägg 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 1 tsk torkad oregano 3 dl riven ost 0. 1Skala och hacka löken. Stek lök, paprika och svamp tills all vätska kokat in i en stekpanna med 1 msk smör. 1Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg, pressad vitlök, salt, peppar och oregano, och häll i formen
Strimla purjolöken och skölj noga. Fräs löken i smör, salta och peppra lätt. Lägg löken i en ugnsform. Bryn i smör och lägg därefter över i formen, ovanpå purjolöken
Hacka löken och skär championerna i tunna skivor. Fräs lök och championer så att de blir mjuka. 400 g pasta pipe rigate 1 paket bacon 400-500 g fläskfilé1 liten rödlök200 g färska championerPersilja (går bra med fryst)3 dl vispgrädde2 dl vatten2 msk oxfond med rödvin1 dl riven gratängostSalt, peppar. 1 liten rödlök
Skala och finhacka löken. Skala vitlöken. 2 dl Vitlöks marinad som du köper färdigt. 1 stor finhackad lök. 2 st vitlöks klyftor. Marinera sedan i vitlöks marinaden i 2 timmar. Stek 5 min, tillsätt sedan lök och vitlök. 2 dl Vitlöks marinad som du köper färdigt. 1 stor finhackad lök. 2 st vitlöks klyftor
Hacka under tiden lök och paprika och skiva champinjonerna. Bryn löken, paprikan och champinjonerna. Vi serverade med vitlöksbröd och hasselbackspotatis
Bilderna till det här receptet visar en variant med pepparsalami och paprika men i min senaste version av den här gratängen lade jag till broccolibuketter och gul lök
Hacka under tiden lök och paprika och skiva champinjonerna. Bryn löken, paprikan och champinjonerna. Vi serverade med vitlöksbröd och hasselbackspotatis
Skala och finhacka löken. Skala vitlöken. 2 dl Vitlöks marinad som du köper färdigt. 1 stor finhackad lök. 2 st vitlöks klyftor. Marinera sedan i vitlöks marinaden i 2 timmar. Stek 5 min, tillsätt sedan lök och vitlök. 2 dl Vitlöks marinad som du köper färdigt. 1 stor finhackad lök. 2 st vitlöks klyftor