Smula över fetaost och ställ tillbaka formen/formarna in i ugnen i ca 10 min. Ok, vi kör receptet här på Fru Bergman-bloggen… har börjat bli en vana som jag inte vet om den är bra eller dålig
Fläskfilégratäng med aubergine och fetaost och råstekt potatis (4 port). 200 g fetaost. Avsluta med att smula över fetaosten och gratinera i ugnen ca 20 minuter
Smula över fetaost. 500 g fläskfilé3-5 medelstora morötter (kan ersättas av mer vitkål för strikt LCHF)1/4 strimlat medelstort vitkålshuvud2 paprikor2 rödlökar3 tomater100-200 g fetaostMarinad. 100-200 g fetaost
Lägg på skivade tomater och fetaost i kuber. 6 portFläskfilé ca 1 kg1,8 kg fast potatis1 röd paprika1 gul paprika1 rödlökTomaterFetaostMarinad1-1½ dl olivolja2-4 pressade vitlöksklyftor1-1½ tsk sambal oelek2 msk sojaKall sås2 dl turkisk yoghurt2 msk majonäs1 pressad vitlöksklyfta1-1½ tsk italiensk salladskrydda½ pressad limeBlanda marinaden och lägg i fläskfilén skuren i mindre bitar