Ett av recepten jag tittade på var en fiskgrytamed morot, purjolök och kapris. Förra året samarbetade Allt om Mat med Expressen och sålde kokböcker med tema från olika länder
) Hur som helst var den här fiskgrytanmed saffran riktigt god. Medelhavskosten har den senaste tiden blivit en hel del uppmärksammad ur hälsosynpunkt, och i boken Mitt medelhavskök kan man läsa om varför den goda medelhavsmaten är så bra för oss
Österbottnisk fiskgryta. Vårt varierande nordiska klimat med relativt rent genomströmmande havsvatten, och till dels mycket kalla havsvatten, året runt, bringar fram helt unika råvaror vi inte hittar någon annanstans i världen
torsk och abborre. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott bröd. Fräs vitlök, lök och fänkål i olivolja i en gryta några minuter utan att det tar färg
Smörj en traktörpanna eller annan låg gryta med smöret. (torsk, abborre, strömming eller annan fisk). Ta försiktigt upp fisken med en hålslev och lägg den på ett uppläggningsfat