2 st morot, skurna i tunna stavar 1 st broccolihuvud, skuren i buketter 1 st zucchini, skuren i halvmånar 1 st purjolök, grovt skuren 1 st vitlöksklyfta, fint hackad 400 gram vit fisk, skuren i kuber 400-500 ml kokosmjölk 2-3 tsk ingefära, malen 2 tsk gurkmeja 1 tsk citrongräs, stött 3 msk coconut aminos* 1 st citron, saften efter smak salt
Skär tomaterna i tärningar och rör ner tillsammans med ajvar, buljong, gurkmeja och timjan. Idag får du ett snabblagat, enkelt och gott recept på fiskgryta
Skär tomaterna i tärningar och rör ner tillsammans med ajvar, kycklingbuljong, gurkmeja och timjan. En morgon som bjöd på riktigt vackert väder tog jag ett snabbt beslut att vi skulle ta med en fiskgryta i Wonderbag så vi skulle få en varm picknicklunch
Fiskgryta allt i ett, med extra allt. Seafood & fish som jag använt i detta recept innehåller bland annat tomat, paprika, lök, vitlök, chili, gurkmeja, saffran, morot, fänkål och dillfrön
Ja det gick ju undan med matlagningen här i Mårtenssons kök i måndags när vi bjöd på en fiskgryta a'la expressmatlagning och det verkade vara ett recept som uppskattades av flera
Det här är en fiskgryta med marockanska smaker. 2 tsk gurkmeja. 2 tsk gurkmeja. Jag använde bönor, men de går att ersätta med morötter och kanske potatis eller rentav kikärtor som ju används flitigt i det marockanska köket
Det finns en hel massa gott man kan trolla fram med linserna, biffar, fiskgryta, soppa, Mullygatawny soppa (ni vet den där som grevinnan äter på nyårsafton), ja man kan faktiskt till och med baka kakor med linser i
Jordgubbssalsa, Frittatavåfflor, Fisktacos med avokadosås och mangosalsa, Brasiliansk fiskgryta, Rökig högrevsgryta, Lammfärsspett med tzatzikimajonnäs, Baconlindad sötpotatis och Leverpastej på Paleoknäcke
750 g frysta, men tinade Herrgårdsgrönsaker450 g frysta, men tinade kikärtor - eller motsvarande mängd färdigkokta på burk eller tetra4 - 5 vitlöksklyftor1 tsk mald ingefära1 tsk gurkmeja½ tsk mald koriander½ tsk mald spiskummin1 krm chilipulver1 krm malda nejlikor1 krm mald pomerans1 krm rent vitlökspulver - inte salt alltså4 dl havregrädde 13 %, eller annan valfri grädde1 msk lantbuljongpulversaltolja till stekning - jag tog kokosoljaBörja med att blanda ihop alla kryddor till en mix