Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk, som dessutom går så snabbt att tillaga. Annars är det den goda laxen jag tänkte dela med mig ett recept av, eller egentligen citronsåsen till laxen
Koktiden beror på hur tinad fisken är, så man får pröva sig fram lite. Det blev en rätt som vi åt ganska regelbundet när jag bodde hemma, men som jag aldrig har gjort själv (så det var ett tag sedan) - kokt torsk med citronsås och kokt potatis
särskilt när morfar steker färsk nyfångad fisk, som man bara får direkt på studs. Nu tycker jag det är enormt gott, vad sägs om färsk potatis en god laxbit, färsk sparris och så en citronsås till det
Maken älskar fisk så jag försökte hitta en bra kombination. Jag har varit sugen på citronsås (ja, jag får lite konstiga cravings ibland och jag är för gammal för att vara gravid
Sen blandade jag in lite influenser från Tasteline receptets citronsås då jag förutom fiskbuljong och citronsaft även hade i skalet av en halv riven citron samt parmesan
Salta fiskskivorna och lägg dem i en låg vid gryta (traktörpanna). Blanda i citronsaften lite i taget under fortsatt vispning och sedan lite varm lite fiskspad under vispning
50 g smör3 msk vetemjöl4,5 dl vatten2 fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd fiskfond2,5 dl vispgrädde + 0,5 dl senare i receptet2 äggulorca 2 msk pressad citronsaftsalt, vitpeppar + ev. Vispa ner mjölet och tillsätt vattnet (lite i taget), fiskbuljong och 2,5 dl grädde. 2 fiskbuljongtärningar eller motsvarande