Blanda samman mald lever, lök, russin, lök, kryddor och ägg. Då min sambo är född i Finland har jag lyckligtvis nog fått smaka på lite klassisk finsk julmat
Medan rotfrukterna kokar, hackar du löken och bryner tillsammans med köttfärsen. 1 gul lök. Skala potatis och morötter, skär potatisen i mindre bitar (som halva hönsägg ungefär) och slanta morötterna
Bryn lök och morötter, lägg i en form. 2 gula lökar. 2 gula lökar. (stor låda). Receptet är svårt att skriva ner då det inte finns nått, allt är med en fingertoppskänsla…
2 medelstora lökar. Hacka allt smått (utom äggen de skall man garnera med). Blanda samman alt. Gör salladen helst en dag tidigare så att den hinner dra lite
Vanlig finsk vardagsmat. Hacka löken och stek ihop med färsen. Men när jag tog min första tugga så blev jag snart medveten om att detta inre var en vanlig finsk makaronilåda
En riktig stor finsk utmanare till våra svenska alternativ helt enkelt. Du kan ofta beställa in den på tapasrestauranger, där den serveras precis så som jag serverar den här, med en het salsa och en vitlöksosande aioli