Filodegskorgar recept

Oxfilé med 3-pepparsås och filodegskorg med potatismos och chèvre

Oxfilé med 3-pepparsås och filodegskorg med potatismos och chèvre

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram oxfilé , 4 skivor ca 150 gr/st Pepparsås 1 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 1 tärning(ar) oxbuljong 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 msk Konjak 4 dl vatten 2 dl grädde 3 msk svartpepparkorn , hela 0,5 msk rödpeppar 1 skvätt soya 1 krm salt , krydda efter smak Filodegskorgar 4 st filodegsark , (30X40 cm), färska 200 gram chevre , ca
Förrättskorgar fyllda med Skagenröra

Förrättskorgar fyllda med Skagenröra

Det här med filodegskorgar kan ju varieras i oändlighet. Det här blev en jättegod och enkel förrätt - klassisk Skagenröra i en frasig korg

Filodegskorgar med kycklingröra

Fyll filodegskorgarna med röran och toppa med granatäppelkärnor. Sätt ugnen på 175 grader. Pressa potatisen ner i en bunke

Potatismos i filodegskorgar

Lägg 3 filodegsark ovanpå varandra, skär det i 6 rutor. Gör likadant med 3 ark till. Pensla dom lätt med olja

Lyxiga laxkorgar

Filodegskorgar. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filodegen i rutor ca 10x10 cm. Lägg ihop degrutorna två och två i 18 aluminiumformar

Påskmiddag

Till det filodegskorgar med potatismos och chevre. Filodegskorgar gör du lätt i stora muffinsformar. Jag och fd sambon gjorde en fin 3 rätters påskmiddag på söndagen som vi åt tillsammans med barnen

Orientalisk vaniljtulpan

Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Häll mjölken i en gryta och lägg i vaniljstången, vaniljfröna och sockret