Men ett bröd som passar mig perfekt att baka det är Leilas filmjölkslimpa. 1 Filmjölkslimpa. (1 dl torkade aprikoser eller fikon). 1 dl torkade aprikoser eller fikon
Min version av filmjölkslimpa. Hacka fikon & nötter grovt. Grymt gott nybakt med en klick smör men även med kokt ägg/stark ost/hummus/mosad avokado & chiliflakes/jordnötssmör & banan/keso & kalkon etc… Min version av filmjölkslimpa
Och man kan variera innehållet i brödet ganska mycket, prova istället med lingon, torkade fikon eller aprikoser, mandel, grahamsmjöl istället för rågmjöl m
1 dl torkade aprikoser eller fikon. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken