Fillimpa recept

Fillimpa

Fillimpa

Förra veckan gjorde jag i alla fall en fillimpa. Jag bakar ganska ofta, men prioriterar fikabröd och frukt- och bärpajer före matbröd
Fillimpa

Fillimpa

Vi hade en liter fil som närmade sig utgångsdatumet och då passade jag på att omvandla den till de här goda limporna
Fillimpa

Fillimpa

Fillimpa, 2 st. 5 dl vetemjöl eko. 3 dl rågsikt eko. 2 dl grahamsmjöl eko. 1 dl solrosfrö eko. 1 dl linfrö eko
Fillimpa

Fillimpa

I dag åt jag min andrafrukost hos Saralisa och hon hade bakat en väldigt gott grovtbröd. Ett bröd som är enkelt att slänga ihop, behövs ingen maskin, samt att det reder sig själv i ugnen
Fillimpa

Fillimpa

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågkross, vetekli, vetegroddar, salt, bikarbonat, hela nötter och tranbär i en stor skål
Fillimpor

Fillimpor

3 StyckenBehöver inte jästa. Lättbakade och dessutom goda. 1 l filmjölk4 dl brödsirap eller annan sirap1 msk bikarbonat1 msk bakpulver1 kg rågsikt1 ägg2 tsk anisBlanda alla ingredienserna och häll upp i tre bröade eller bakplåtsklädda avlånga sockerkakasformar
Fillimpa

Fillimpa

5 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl4 dl rågsikt2,5 dl rågkross1 dl vetekli0,5 dl vetegroddar1 tsk salt4 tsk bikarbonat1 dl solroskärnor eller grovhackade hasselnötter1 dl russin1 liter fil eller yoghurt2 dl mörk sirapSätt ugnen på 175C
Fridas fillimpa

Fridas fillimpa

Smörj och bröad två 1,5 l formar. Blanda alla torra ingredienserna i en stor bunke. Tillsätt oljan sirapen och filen
Fillimpa med pepparkakssmak

Fillimpa med pepparkakssmak

2 tsk bikarbonat. 13/4 tsk salt. 13 dl specialvetemjöl. 12 dl rågsikt. 11 dl rågkross. 11 dl havregryn, fiberberikade
Fillimpa med pepparkakssmak

Fillimpa med pepparkakssmak

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke och rör runt, tillsätt fil och sirap och blanda allt ordentligt
Fillimpa med torkade blåbär

Fillimpa med torkade blåbär

Fillimpa med torkade blåbär. 5 dl filmjölk. 4 dl vetemjöl. 4 dl grahamsmjöl. 1½ dl torkade blåbär. 1 dl pumpakärnor
Fillimpa

Fillimpa

Sätt ugnen på 175°. Blanda i en stor bunke ihop mjöl och bikarbonat. Tillsätt rågkross, kli/groddar/linfrö, torkad frukt och nötter (större hackas i små bitar)
Bananbröd

Bananbröd

Jag brukar baka en fillimpa med bikarbonat och ganska mycket sirap så det blir lite väl sött (men gott) så jag blev lite nyfiken på det här brödet som får sin sötma från bananer istället för sirap