Tina hallonen och passera dem genom en sil. Skala och dela äpplena i mindre bitar. Låt äppelbitarna puttra i kastrull tillsammans med vattnet tills de mjuknar
½ -1 dl libanesisk fikonsylt. Tärna kycklingen. Bryn tärningarna i en stekpanna, lägg över i en gryta. Hacka champinjonerna i mindre bitar, lägg i grytan
1 dl libanesisk fikonsylt. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). Smörj och bröa en form med kokos. Grovhacka chokladen, och om det behövs så hacka även sylten (kan finnas för grova bitar fikon i)
Ljuva sommarkvällar med ett glas gewurtztraminer, Wanås ädelost, sockersaltade hasselnötter, mullbär- och fikonsylt och hembakt småknäckis - kan man avsluta dagen på ett ljuvare sätt
Jag har redan hemkokt mullbär/fikonsylt som jag kokade till julens ostar och så här gjorde jag. 200 gr mörk 65% choklad2 msk mullbär/fikonsyltSmält chokladen i vattenbad och rör ned sylten