En god och enkel röra som kan serveras till kött, fisk eller vegetariska rätter, eller som dipp. Man kan helt enkelt ha den till allt, utom kanske efterrätt
Sätt ugnen på 200 gr. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och peppar i en skål. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen
Blanda färs, ägg och rosmarin. Pressa i vitlök och flytande honung. Salta och peppra. Blanda väl. Provstek en lite bit färs och smak om kryddningen är bra
Servera med rostade grönsaker och fetacreme (recept finns nedan). Mycket enkelt och inte så kladdigtFetacreme100 g fetaost2 dl lätt creme fraiche (eller ta vanlig creme fraiche och blanda ut med lite mjölk)½ kruka basilika3 soltorkade tomater eller 1 msk soltorkad tomatpurésalt och pepparSmula ner fetaosten i en skål och blanda ner creme fraichen
Servera med grillad kyckling och fetacreme (yoghurt+ smulad fetaost + svartpeppar). Ingen är gladare än mig att tiden nu är inne för våra svenska underbara äpplen