½ dl brun farin strösocker. ½ dl brun farin strösocker. Dela plommonen i 4 delar och ta samtidigt bort kärnan. Tillsätt plommon- och björnbärsblandningen och låt puttra, ömsom koka i 15 minuter. 800 g plommon av valfri sort
700 g plommon(vikt utan kärnor). 11 dl brun farin. 1700 g plommon(vikt utan kärnor) 1 citron 1 bit ingefära (stor som en stor tumme) 2 stora vitlöksklyftor 1 gul lök 1 dl brun farin 1 dl äppelcider vinägerSkär plommonen i kvartar
Många träd börjar digna av plommon just nu, det är en härlig fruktperiod vi går till mötes. Jag har inte direkt några egna fruktträd (de vi planterat tar ett par år innan de ger frukt…) men jag brukar ”palla” äpplen och plommon hos föräldrarna när de inte hinner ta hand om sitt
Nu är torget i Varberg fullt med höstens alla läckerheter – kantareller, Karl-Johan och andra svampar, lingon, äpplen, päron, plommon och naturligtvis alla härliga grönsaker och rotfrukter
Smaken är överraskande komplex med läder, äpple, farin och en svag kartig syra, munfyllande och mumsig – men berätta inte för Jonas H att jag sagt det…
Lägg alltsammans i en kastrull och slå över vinäger och farinsocker. Nu är det ju så att vi bor i lägenhet och har inte speciellt många plommonträd på balkongen
Vispa smör och farinsocker pösigt. Första receptet ut är denna riktigt goda plommonkaka som är riktigt saftig och som du kan servera med en klick grädde till