Falafel och myntasås och bulgur recept

Myntasås med paprika och chili

Myntasås med paprika och chili

Den här såsen brukar vi äta till falafeloch liknande, men den passar naturligtvis även bra till annat också
Falafel med fetaostsallad

Falafel med fetaostsallad

Servera tomatsalladen ochmyntasåsen till falafel i pitabröd eller med bulgur. Gör en sallad på tomat, rödlök och ruccola
Myntasås med hint av jordgubb

Myntasås med hint av jordgubb

Falafel, bulgur, myntasås, avokado och blandad sallad. Jag åt den tillsammans med hemmagjord falafeloch grönsaksbuljongkokt bulgur
Falafel med smak av curry

Falafel med smak av curry

Servera med myntasås = turkisk yogurt med finhackad mynta, örtsalt och peppar. Det blev väldigt gott, och smakerna passade väldigt bra ihop

Falafel med tomat

Servera tomatsalladen ochmyntasåsen till falafel i pitabröd eller med bulgur. Gör en sallad med tomat, rödlök och ruccola

Falafel och myntasås och bulgur

Servera falafelbiffarna med salladen, myntasåsenochbulgurn. Skala och grovriv morot. Koka bulgur. Mixa löken med kikärtor, spiskummin, persiljan, cayennepeppar, maizena, 1 msk neutral olja och 0,5 tsk salt med en stavmixer i en stor bunke. Forma smeten till 16 st falafelbiffar. Lägg biffarna i formen, pensla dem med 1 msk neutral olja och stek i ugnen i 30 minuter. Hacka mynta och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, honung, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Blanda allt i en stor skål och ringla över olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. 300 g bulgur