Mixa sedan färskosten, fårosten och peston. Men en varm tomatsallad är gott. Varm tomatsallad. 2st Kycklingfiler2msk Olivolja + 2msk Flytande honung + 1tsk Rosmarin till glaze4msk Fårost4msk Philadelfiaost, original2msk Röd pesto2st Skivor parmaskinka2-3st Kvisttomater, modell större½st Rödlök2msk Balsamvinäger4msk Olivolja1tsk OreganoSalt & svartpeppar från kvarnFärsk basilika10st Gröna oliver med piementoSåhär kan man göra. 4msk Fårost
Kombinationen av ljumna rödbetor, sältan från osten och den söta dressingen gör en varm i själen. I början på veckan så hade jag spanat in lite spännande ostar i min lilla affär hemmavid – bland annat en grekisk fårost vid namn ”kefalotyri” – och jisses vad god den var
Häll över dressingen och lägg över fårosten och ruccolan, häll över dressigen och avsluta med några varm med pepparkvarnen och ytterligare lite havssalt om så önskas
Ta bort kärnorna och sautera tillsammans med löken och vitlöken i varm olja i en tagine i 1 till 2 minuter. Ta bort kärnorna och sautera tillsammans med löken och vitlöken i varm olja i en tagine i 1 till 2 minuter
Rekommenderas å det varmaste. Jag blandade ca 2 dl Turkisk yoghurt med en pressad vitlöksklyfta, 50 g fårost och 6 mixade, soltorkade körsbärstomater, och toppade md några extra tomater. 50 g fårost
Tag ut tomaterna och racksen ur ugnen, lägg upp tomaterna, strö över lite fårost och häll över såsen, skär upp racksen och lägg den runt om/ovanpå tomaterna
Ricotta är en Italiensk färskost som förr klassades som fårost men görs numera även av komjölk. När du vill bjuda på en delikat helg frukost eller överraska med något lättlagat och gott då kan jag varmt rekommendera dessa små munkar
Jag hade lite köttfärssås kvar efter en pastamedköttfärssåsmiddag, och den förvandlades någon dag senare till lunch, fylld i paprikahalvor och med ett örtkryddat täcke av parmesan, fårost och smetana
En del av mangolden och purjolöken fick bli till en krämig stuvning, med fårost och grädde. Men än är det varma kläder som gäller här i Alanya, så fort man kommer i skuggan är det inte så höga temperaturer
Servera rykande het med smulad fårost och bladpersilja. På det viset kan vi ta långpromenader utan att oroa oss för att gasen står på, att ugnen ska stängas av pga timern eller att strömmen försvinner och ändå ha rykande varm mat när vi kommer hem till lunch