Färska musslor recept

laga färska musslor...

laga färska musslor...

En av er undrade hur vi lagar till färskamusslor,. Ett kilo musslor räcker till två personer. Vi har ju förmånen att kunna handla färskamusslor direkt från odlarna nere i lagunen Étang du Thau, och i många byar kommer ostronbilen på besök varje vecka med färskamusslor, ostron och annat gott från Medelhavskusten
Fullkornspasta med färska musslor

Fullkornspasta med färska musslor

Pasta är nog ett av de allra enklaste sätten att göra en god och snabb middag, trots att jag inte är så förtjust i musslor så är denna rätten så himla god då såsen smakar helt fantastiskt
Musslor i vitt vin och grädde, moules marinières

Musslor i vitt vin och grädde, moules marinières

Fina färskamusslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt. (Knacka öppnade musslor mot köksbänken, stänger de sig helt är de OK att använda)
Vinkokta musslor med grädde

Vinkokta musslor med grädde

Det vill säga vinkokta musslor med en skvätt grädde. Släng bort trasiga musslor. Rör om i musslorna några gånger under tiden
Musslor i grädde

Musslor i grädde

Lyft sedan upp musslorna och fördela i två djupa tallrikar. Häll såsen över musslorna och garnera med några blad från persiljan
Kokta musslor

Kokta musslor

 Idag har jag kokat färskablåmusslor som serverades i sin sky utav vitlök, vitt vin, röd chili och örter
Grillade musslor, ett perfekt grillsnacks

Grillade musslor, ett perfekt grillsnacks

Kan man grilla musslor. Den här rätten med grillade gröna musslor, toppade goda smaker är helt fantastisk till en kall drink eller en iskall öl
Himmelska musslor

Himmelska musslor

Ingredienser 2 kg blåmusslor - färska 1 st gul lök 1 st fänkål 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 3 dl vitt vin 150 g Smör 2 msk Olivolja 15 st basilikablad 1 dl kruspersilja     peppar och eventuellt salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Vinkokta musslor med fänkål och timjan

Vinkokta musslor med fänkål och timjan

I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Lördagsmys! Musslor Bulhao pato

Lördagsmys! Musslor Bulhao pato

Musslor bulhao pato är en fantastiskt god och enkel rätt men jag har inte hittat några bra recept så jag tänkte fortsätta experimenterandet efter den perfekta bulhao paton
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

1 kg musslor med skal 1 dl vatten 75 g smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek 1 limefrukt, rivet skal av 2 msk färsk persilja, hackad 1 klyfta vitlök flingsalt, till ungformen
Vinkokta musslor

Vinkokta musslor

Stek allt i smör, tillsätt vinet och slutligen musslorna. 2 färska lökar. 2 färska lökar. Fantastiskt gott om det görs rätt
Blå musslor med sällskap

Blå musslor med sällskap

Har du färskamusslor då är det viktigt att få alla musslor rena i rinnande vatten och se till att alla slutar/stänger sig
Heta musslor och pannproblem

Heta musslor och pannproblem

Igår blev det musslor till middag. Jag tvättade och rev skägget av musslorna samt hackade lök och Steve gjorde resten