En av er undrade hur vi lagar till färskamusslor,. Ett kilo musslor räcker till två personer. Vi har ju förmånen att kunna handla färskamusslor direkt från odlarna nere i lagunen Étang du Thau, och i många byar kommer ostronbilen på besök varje vecka med färskamusslor, ostron och annat gott från Medelhavskusten
Pasta är nog ett av de allra enklaste sätten att göra en god och snabb middag, trots att jag inte är så förtjust i musslor så är denna rätten så himla god då såsen smakar helt fantastiskt
Fina färskamusslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt. (Knacka öppnade musslor mot köksbänken, stänger de sig helt är de OK att använda)
Ingredienser 2 kg blåmusslor - färska 1 st gul lök 1 st fänkål 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 3 dl vitt vin 150 g Smör 2 msk Olivolja 15 st basilikablad 1 dl kruspersilja peppar och eventuellt salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Musslor bulhao pato är en fantastiskt god och enkel rätt men jag har inte hittat några bra recept så jag tänkte fortsätta experimenterandet efter den perfekta bulhao paton
1 kg musslor med skal 1 dl vatten 75 g smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek 1 limefrukt, rivet skal av 2 msk färsk persilja, hackad 1 klyfta vitlök flingsalt, till ungformen