Lösningen blev pesto av färska tomater och hasselnötter. ½ dl hasselnötter. ½ dl hasselnötter. Jag hade tänkt laga pasta med pesto av soltorkade tomater och mandel till lunch, men till min förvåning hade vi varken soltorkade tomater eller mandel hemma
Jag serverade med rostade hasselnötter, ruccola, rödlök och en riktigt god olivolja. Hasselnötter. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en het panna
Koka upp vatten i en stor kastrull, tillsätt salt och lägg i den färska pastan. ex valnöts och portabellolasagne, tortellini med karljohansvamp och tomatsås, spagetti med blåmusslor, vitlök och persilja, örttagliatelle med kantareller och hasselnötter osv osv… Vi ger även tips på alla sorters glutenfri pasta och nudlar som du kan hitta i butikerna
15 st 1/2 kruka persilja 1 dl rostade hasselnötter 250 g färsk kyld smördeg 2 dl riven prästost (gärna lagrad i 18 månader) salt peppar 1 äggula Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Till gårdagens vegetariska wraps gjorde jag bönbiffar med hasselnötter, som jag gjorde små och avlånga för att få bättre passform till wrapsen, och så hade jag en kall sås gjord på mango chutney och creme fraiche till,
Rosta hasselnötterna i en torrstekpanna tills det doftar gott och de fått lite färg. Jordärtkockssoppa3 msk smör0,5 kg jordärtskockor1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 tsk chili3 dl grädde1 tsk salt smaka av nymalen svartpeppar0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin) vatten späd ut till önskvärd konsistens Topping1 pkt halloumi250 g champinjoner2 dl hasselnötter rostade och hackade nymalen svartpeppar färsk timjan. Jordärtkockssoppa3 msk smör0,5 kg jordärtskockor1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 tsk chili3 dl grädde1 tsk salt smaka av nymalen svartpeppar0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin) vatten späd ut till önskvärd konsistens Topping1 pkt halloumi250 g champinjoner2 dl hasselnötter rostade och hackade nymalen svartpeppar färsk timjan. 2 dl hasselnötter. 2 dl hasselnötter
hasselnötter. 0,5 dl hasselnötter utan skal. Resultatet av svamplycka. Inspirationen till denna rätt. kommer från Mathias Dahlgens Matbaren, där vi åt fantastiska vegetariska