"hur kan jag inte tyckt om färska tomater förut. Tillbaka till den här salladen som är fylld med gröna blad, färsk ananas, avokado, körsbärstomater, salladslök, kokoschips OCH marinerad tonfiskfilé med sesamfrön
Tonfisksallad är gott och bra på alla vis men kanske inte så revolutionerande receptmässigt. 2 msk majonäs1 msk vitvinsvinäger1 msk dijonsenap1 msk sambal olek1 liten klyfta färsk vitlök - rivenBara att blanda ihop
Och så gjorde jag en enkel pesto på färsk basilika och olivolja samt en vinegrette-dressing på rödvinsvinäger, olja, fransk senap, salt och peppar som livade upp det hela
Jag kommer nog börja med min favorit tonfisksallad och baka lite matmuffins att fylla frysen med. Tonfisksallad 2 pers. 3 msk basilika frusen eller färsk. 3 msk basilika frusen eller färsk
Och idag tror jag allt att det blir Tonfisksallad med mycket och stark pepparrot. Tonfisksallad med pepparrot (ca 4 personer). 1 dl finriven färsk pepparrot. 1 dl finriven färsk pepparrot
550 gram halverade körsbärstomater2 rödlökar i klyftor1 liten knippe färska örter ex persilja rosmarin salvia timjan1 röd chilipeppar hackad5 msk olivoljasalt och pepparLägg tomater och lök med snittytan upp på en plåt
3 morötter1/2 fänkål½ huvud isbergsalladFlingsalt och svartpeppar från kvarn3 msk olivolja2 msk rödvinsvinäger½ kruka färsk korianderKoka linser i välsaltat vatten med ½ hönsbuljongtärning