När burken kokat färdigt häller du av vattnet och låter konserven svalna en kort stund. Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenserad mjölk
Du bestämmer själv när kolan är färdig beroende på hur tjock du vill ha den. Det tar tid men behövs inte mycket uppsikt så den här kolasåsen är verkligen superenkel att göra
Ljuvlig saftig sockerkaka med tydlig vanlijsmak kombineras ihop med kolasås (ja dulce de leche denna gången också, receptet skulle vara enkelt) och lite krispigt chokladströssel på toppen
När du kan vända bunken upp och ned utan att marängen rör sig är den färdig. Dessa stora maränger med kokos i är bas i desserten och de toppas med grädde, kolasås (hemgjord eller köpt) samt limemarinerade bär
Sen om man vill så kan man förstås använda färdigkolasås om man vill. I botten så är det en stor chocolate-chip cookie och ovanpå är det stekta äpplen och glass och sen toppad med salt kolasås
Om du inte köper färdigkolasås så hittar du receptet här. Skeda ner citrongrädden i en spritspåse med valfri tyll, spritsa en klick smula havreflarn över och avsluta med kolasås
Kolasåsen är färdig och har svalnat något, dags att hälla över i bytta. Jag vet att sist då jag kokade "egen" kolasås sa att, det var jätte lätt och jätte gott