Jaha, ja varför inte Baguetter. Jag tycker att det är super gott och perfekt till frukost, lunch, middagen, middagsbjudningen, tilltugg, snygga smörgåsar ja jag tror att baguetter passar alla tillfällen
Jag brukar göra dessa enkla varianter när jag vill göra vitlöksbröd till sallader och liknande. Dessa baguetter är inte alls svåra att göra och man behöver inte använda sig utav surdeg och 12h jäsning. EnklabaguetterIngredienser12 ½ g jäst2 ½ dl fingervarmt vatten½ tsk salt1 msk olivolja6 ½ dl manitoba cream mjöl eller vetemjöl specialInstruktionerRör ut jästen tillsammans med det 37º vattnet i en bunke. Dela degen sedan i 3 delar och forma till baguetter. Enklabaguetter from Matskafferiet 2-3 msk smör
Det blev baguetter och tanken är att de ska ätas till frukost och kvällsmat. Dela i fyra lika stora delar och forma till baguetter, som placeras på två plåtar med bakplåtspapper
Rulla ut till tre avlånga degbitar likt baguetter. Med färsk jäst. smula jästen i en stor degbunke. Tillsätt och rör ut jästen i fingervarmt vatten (38 grader)
Kan det bli enklare. Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
De är superenkla att göra, se till att prova. Mina baguetter som jag bakat är kalljästa vilket innebär att degen jäst hela dagen i kylskåpet innan jag enkelt bakade ut dem till avlånga baguetter