Skinka kan man ha till mycket. Idag blev det några goda schnitzlar med en anjoviscremé. Man behöver ju inte alltid försöka sig på konststycket att skiva en citronskiva och försöka linda till en anjovisfilé och fylla med lite kapris
1. Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. 2. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida
1. Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. 2. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida
Häll ströbröd på en tallrik och rulla fiskfiléerna i ströbrödet, så att de blir enkelpanerade. Enkelpanerad rödspätta 500-600 g eller 4 rödspättafiléer á 125-150 g 1½-2 tsk salt lite vit- eller svartpeppar 1-2 dl ströbröd margarin och/eller matolja till stekning Salta och peppra varje rödspättafilé
Middagar Saffransrisotto med bräckt lufttorkad skinka, parmesan, trattkantarelller, tryffelolja Skinkinlindade risottoknyten Snabbgravad ugnsstekt lax, potatis och citronsås Jamies köttbullar med tomatsås, färsk pasta Ceasarsallad Hamburgare med olivciabatta, sallad, tomat, lök, dijonsenap och gurkmajonäs Thailändska laxbiffar Enkelpanerad gösfilé, sås och potatis Kyckling i ugn med rostade grönsaker Efterrätter Chokladpaj, Jamie Oliver Chokladkaka med After Eight glasyr
Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida
Vi gjorde den ikväll till enkelpanerad stekt vitfisk och kokt potatis. Här kommer ett tips på en väldigt enkel men väldigt god kräm/sås som passar super till fisk