vispad crème fraiche och sylt. Och på eftermiddagen medan middagen puttrade bakade jag och barnen Engelska miniscones, fick inspiration när jag kikade i den här boken från Arla så testade ett recept därur
Jag valde att använde lingonsylt men använd gärna tranbärsylt för mer julsmak eller hallonsylt för att få dem att smaka mer som klassiska engelska bakverk
Jag kikade runt på internet och tydligen så finns det inget som heter drottningsylt ("queen berry jam" eller what ever man skulle kalla det haha) i engelska
Nästan två sekel för sedan upptäckte engelskor att apelsiner från Sevilla var en idealisk råvara för att laga ett av de mest uppskattade sylt, som heter ”Seville Orange Marmalade”
Bred sylt på ena sidan. 50 g sylt. Dela brödskivorna på snedden, så att du får 12 st trianglar. Lägg hälften av brödskivorna och hälften av pepparkakorna överlappande i en ugnssäker form
Servera ihop med flytande honung eller sylt och lite krossade valnötter. Här är youtube-klippet, dessvärre på engelska men jag tror man kan förstå ändå – han i filmen använder 1 liter mjölk och 1 liter vispgrädde
Servera ihop med flytande honung eller sylt och lite krossade valnötter. Här är youtube-klippet, dessvärre på engelska men jag tror man kan förstå ändå – han i filmen använder 1 liter mjölk och 1 liter vispgrädde
Språk Engelska. någonstans en öppning från författaren eller några tips om hur han tycker man ska kombinera alla fantastiska såser, sylter och geléer som finns med i boken hade varit fint
Boken är på engelska och eftersom det står black mustard seeds har jag översatt det till svarta. Nä men det gick väl inte så bra då att starta matskärpningen med pannkakor, sylt och vispgrädde