Tidigare har jag publicerat Ekstapepparkakor och Rosendals pepparkakor som är favoriter här hemma. De här pepparkakorna är mer mördegsaktiga i konsistensen, lite högre, lite sprödare
Hon kallar dom för Ekstapepparkakor och receptet finns i kokboken "Vinterns goda ting". Det hade jag ingen aning om där jag stod och spritsade årets pepparkakor som skulle hängas i fönstret
Bergeström, det är en uppdatrerad version av Ekstapepparkakor. Under denna advent har det bakats skurna & kryddiga pepparkakor, men nu för att göra yngsta systern nöjd (och verksam under bakandet) förberedde jag en större sats av deg för utkavling
Sen har jag två recept på lite krispigare och smakrikare pepparkakor, Ekstas och Riddarbageriets. Pepparkakor måste man ju ha till jul och vi bakar alltid egna och vi håller på att drunkna i pepparkaksformar, men det är så roligt att göra kakorna i olika former och figurer
Mät upp socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp som hastigast och lyft kastrullen av värmen. Skiva margarinet och lägg det i en bunke tillsammans med alla kryddorna