I dagens Metro tipsar vi om hur man gör sin egen färskost (eller nja, det är meningen att vi skall tipsa om det, men någon har tydligen missat att skriva ut det mest väsentliga
Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Att passa på att göra färskost medan ramslöken står i backen är ett måste för mig
Du har nu en naturell färskost som du kan smaksätta fritt efter eget huvud. Nästa gång jag tillreder färskost ska jag prova att smaksätta med pepparrot, kantarellmjöl eller klippt persilja
Gör din egen färskost. Färskosten med varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
Det är helt enkelt roligt att laga saker själv, färskost är inget undantag. Allt du behöver är lite filmjölk/kulturmelk, creme fraiche, några kaffefilter, en fungerande spis/konfyr och en termometer
Ringla lite olivolja över färskosten så blir det ännu lite godare. Jag är uppvuxen med hemmagjord färskkost, min mamma använde sig av filmmjölk som fick stå och dra i en kökshandduk
150 gram naturell färskost. Blanda ned den stekta löken tillsammans med creme fraiche, färskost, matlagningsvin ochocitronsaft, tillsammans med de rullade fiskbullarna och låt puttra på lägre värme i cirka 7 minuter. 150 gram naturell färskost