Vill du göra din egen kryddblandning kan du göra en sats som räcker till flera tillfällen. Härom dagen testade jag att göra egna tacohips på majsmjöl och tacokrydda
Vi hade inga köttfärsrester (eftersom det var ett tag sedan vi åt tacos) så jag tog fram ett paket (500 gram) kycklingfärs och stekte detta med en påse färdig tacokrydda. Jag klippte varje bröd i 8 trianglar, la ut dessa på en plåt med bakplåtspapper, penslade på olivolja på samtliga och toppade med flingsalt
Hacka paprikan och strö över den, häll över tacokryddan och riven ost. 1 dl creme fraiche ½ dl chilisås 1 röd paprika 1 tsk tacokrydda (jag gjorde min egen bestående av spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, chiliflakes, svartpeppar, salt) 1½ dl riven ost Andra fyllningen. 2 msk olivolja 2 msk chilisås 2 msk tomatpuré 10 st oliver basilika (jag använde torkad) 1 dl riven ost Garnering. 1 tsk tacokrydda. 2 msk olivolja
(Tillsätt vatten och lite tacokrydda). 1 Augusti kör jag igång med LC, Min egen variant av LCHF (Low carb High Fat) första delmålet är Turkietresan i Oktober. 3 msk olivolja & 3 msk smör. 3 msk olivolja & 3 msk smör
Biffar eller köttbullar är det jag tycker bäst om att göra på älgfärs där köttets egna goda smak får stå i centrum, inte fräsa på den tillsammans med en påse tacokrydda typ… Det är väl jämförbart med vad kockar tycker om att ta en dyr, fin köttbit och steka den well done, haha
Men jag tyckte att pajen var väldigt lätt och rolig att laga trots min egen kryddvariant. Vill man vara lat kan man köpa färdig tacokrydda och ha i salsan istället för ovanstående
Vitkål (egen önskad mängd). Ringla över olivoljan på kycklingbitarna (eller valfri olja). Panerad ugnstekt kyckling/chicken nuggets med stekt vitkål och ärtor700 g kycklingfilé4-5 dl mandelmjöl (hade själv egengjort mandelmjöl)2 äggsalt och peppar1 tsk krydda efter smak (jag använde egengjordtacokrydda)olivoljaärtorVitkål (egen önskad mängd)1 st vitlöksklyftachiliflakessmör eller olja