Dimsum-deg. Dimsum-fyllning. Dimsum-deg. Dimsum-fyllning. Mät upp mjölet i en bunke. Gör en liten grop i mjölet och tillsätt vatten lite i taget och rör runt
Jag älskar verkligen dimsum och som tur är gör vissa av mina kompisar det också. Gaby och jag äter det ibland tillsammans och nu senast introducerade hon mig för ett av sina favoritställen, nämligen Grand Imperial som ligger i The Grosvenor Hotel precis vid Victoria Station
Jag har själv ätit dumplings (eller dimsum som de även kallas) endast 3 gånger, varav 2 ggr hemmagjorda (inte av mig) med köpta plattor (inte dumplingsplattor utan någon annan variant) samt 1 gång på en japansk restaurang i Dubai, så jag är inte så erfaren inom området
Använde faktiskt inte wonton deg… utan deg till dimsums. Håkan kom hem till mig i lördagskväll med en himla massa matvaror (jag hade gjort en inköpslista)
Med den kinesisk svampen, ingefäran och vattenkastanjerna insåg jag att mina gyoza/wontons/dumplings/dimsums smakmässigt drog mer åt Kina än Japan så nu vet ni det
På menyn hittar du olika dimsum rätter, komponerade menyer och massa olika asian fusionrätter. Efter jobbet var jag på en trevlig middag tillsammans med Dani och Rebecca på restaurang EAT