Skala och klyfta löken och dela purjon och dela de rotfrukter du väljer att ta med. Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Japp då gjorde jag dillkött i slow cookern. Har gått å längtat efter riktig svensk husmanskost länge nu och då dillkött, vilket var länge sedan vi hade till middag
Gör så här Skala morot och löken. Dela och tvätta purjolök. Skär morot, lök och purjolök i stora bitar. Lägg grytbitarna i en gryta och tillsätt morot, lök, purjolök, peppar och lagerblad
Skala löken och klyfta den grovt och tillsätt den. Nu är dillköttet klart för servering. Dela purjolöken och skölj den samt strimla den och tillsätt den
Under tiden som köttet kokar upp, ansa och skär lök och morötter i bitar. När köttet kokat upp, lägg i lök, morötter, dillstjälkarna och alla kryddor och allt sjuda i ca en timme, dock skall lök och morötter plockas upp och sparas till såsen efter ca 30 minuter