Dillcreme recept

Dillcreme eller dillsås

Dillcreme eller dillsås

1,5 dl majonnäs. 1 dl crème fraiche. 0,5 dl hackad dill, färsk eller fryst. 1 msk citronsaft. 1 krm salt. 1/2 krm vitpeppar
Bakade tomater med dillcrème

Bakade tomater med dillcrème

Dela tomaterna på längden och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över socker och ringla över olja
Kallrökt lax med äpple, matvete & dillcrème

Kallrökt lax med äpple, matvete & dillcrème

Det händer att människor frågar mig vad jag för favoriträtt – och jag vet aldrig vad jag ska svara. Ibland längtar jag efter sydfranska smaker som en len ratatouille eller en smakrik fisksoppa
Inkokt sommarmakrill med dillcrème

Inkokt sommarmakrill med dillcrème

Rensa och skölj fisken, och skär bort huvud och fenor. Skär i 5 cm tjocka bitar. Koka upp vattnet med salt, klyftad lök, lagerblad, dill, kryddpeppar och ättiksprit
Tonfisksallad med ägg och dillcrème

Tonfisksallad med ägg och dillcrème

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st ägg 40 gram romansallad 1 st tomat(er) 0,5 st rödlök(ar) 5 cm gurka 70 gram tonfisk, i vatten 2 msk kesella 1% 0,3 tsk dijonsenap 1 dill 0 st salt 0 st peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kallrökt lax med dillcrème, ruccola & apelsin

Kallrökt lax med dillcrème, ruccola & apelsin

För ett par veckor sedan åt 19-åringen och hans flickvän pasta med kallrökt lax här hemma. Jag blev så sugen på de mjälla laxskivorna så jag var tvungen att fixa en egen variant av den goda fisken
Kyckling med dillcrème

Kyckling med dillcrème

Sätt ugnen på 150°. Skär filéerna i två bitar på längden. Krydda med dill, salt och peppar. Rulla in filéerna i aluminiumfolie och forma som en smäll-karamell
Grillad lax med dillcrème

Grillad lax med dillcrème

Pensla köttsidan på laxen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla under lock med skinnsidan ner, ca 15 minuter