Det händer att människor frågar mig vad jag för favoriträtt – och jag vet aldrig vad jag ska svara. Ibland längtar jag efter sydfranska smaker som en len ratatouille eller en smakrik fisksoppa
Rensa och skölj fisken, och skär bort huvud och fenor. Skär i 5 cm tjocka bitar. Koka upp vattnet med salt, klyftad lök, lagerblad, dill, kryddpeppar och ättiksprit
För ett par veckor sedan åt 19-åringen och hans flickvän pasta med kallrökt lax här hemma. Jag blev så sugen på de mjälla laxskivorna så jag var tvungen att fixa en egen variant av den goda fisken
Rödbetsoppa på en fredagkväll kanske inte låter så upphetsande. Men. Det här är inte en rysk variant utan snarare en cross over rysk, svensk, medelhav kombination
Sätt ugnen på 150°. Skär filéerna i två bitar på längden. Krydda med dill, salt och peppar. Rulla in filéerna i aluminiumfolie och forma som en smäll-karamell