Dock är det här ingen whisky utan egentligen en likör som smaksatts med Bourbon (en Amerikansk whisky), äpple och kanel och passar perfekt till julinspirerande efterrätter och kolatillverkning
Smula sönder digestivekexen. Saffranscheesecake på chokladbotten0,75 krm saffran1 msk apelsinlikör1 msk vatten Blanda saffran med likör och vatten. 10 digestivekex100 g mörk choklad (70%)50 g smörKlä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm, med bakplåtspapper. 1 msk apelsinlikör. 1 msk vatten Blanda saffran med likör och vatten. 10 digestivekex
Krossa digestivekexen i matberedaren tillsammans med pistaschnötterna. Koka upp grädde och ost i en kastrull och blanda med smält choklad, florsocker, likör och uppvispade ägg
Smula sönder digestivekexen. Saffranscheesecake på chokladbotten0,75 krm saffran1 msk apelsinlikör1 msk vatten Blanda saffran med likör och vatten. 10 digestivekex100 g mörk choklad (70%)50 g smörKlä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm, med bakplåtspapper. 1 msk apelsinlikör. 1 msk vatten Blanda saffran med likör och vatten. 10 digestivekex
Blanda sedan i philadelphiaosten och häll i likören. -100 g digestivekex - 3 dl vispgrädde. -125 g mörk choklad - 1/2 dl Baileys likör (eller liknande). 100 g digestivekex