Krossa Digestivekexen i en påse eller bunke och tillsätt till smöret samt till en grynig blandning. Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull
Smula digestivekex i en mixer eller genom att krossa dom i en påse. Det som är extra viktigt med just denna cheesecake är att använda rumstempererade ingredienser, annars kan gelatinet klumpa sig om det blir kallt av ingredienserna
Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. 12 digestivekex. 4 st gelatinblad. 1 blad gelatin. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 minuter. 12 digestivekex. 4 st gelatinblad. 1 blad gelatin
Eftersom att jag inte använder gelatin i min bakning så körde jag på agar agar pulver. Since I don't use gelatin in my baking, I use agar agar powder instead
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Rör ihop med grädden och saften med gelatinet. 150 g digestivekex (ca 10 st)50-75 g smör50-100 g vit choklad4 st gelatinblad½ dl koncentrerad hallonsaft2 dl vispgrädde200 g philadelphia200 g frysta hallon½ dl sockerFinkrossa kexen i en plastpåse. 150 g digestivekex. 4 st gelatinblad
Det fina med att laga cheesecake i glas är att man inte behöver kämpa med gelatin. Och då man inte behöver gelatin så kan även ett barn ganska så fint fixa till denna godsak
Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning
Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll sedan ner det i smeten under omrörning
Kör digestivekexen i en matberedare till en fin sand (eller krossa kexen i en påse med en kavel). Lägg gelatinpulvret i en mugg tillsammans med vattnet och låt det svälla
- Krossa digestivekexen antingen för hand eller i en matberedare/med stavmixer eller liknande. - Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden