Jag kokade även egen hallonsås för att dekorera den. Vit choklad och hallon gifter sig så bra. Den vita chokladen som är rätt så söt och sen syrligheten hos hallon
Drottningcheesecake – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och blåbär under skimrande röd hallongelé
Hallonheesecake med körsbär – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och körsbär under skimrande bordellröd hallongelé
Lägg på en skiva glass och lägg digestivebotten ovanpå följt av den andra glasskivan. Här har jag försökt förnya desserten, basen är en rulltårta fylld med hallon och blåbär, två olika sorters glass, en digistivebotten och ett lager vitchoklad
Jag växte upp med en helt fantastisk variant som min mami gjorde som serverades med pepparkaksbotten under jultider och digestivebotten under resterande år
Garnera med hallon och ringla den smälta chokladen över cheesecaken. 150g hallon. Fördela ut fyllningen över digestivebotten, sätt folie över cheesecaken och ställ in i frysen minst 5 timmar. 150g hallon
Min idé var att göra en ombre cheesecake med hallonsmak, vilket innebär att det lägsta och mörkaste lagret cheesecake görs som en vanlig cheesecake med digestivebotten
Istället för en digestivebotten gör jag iordning en smulbotten som pressas ut i formen, jag smaksätter den med farinsocker och en nypa salt, vilket gör att den ser ut som en vanlig digestivebotten, men denna är så mycket godare