Smält smöret i en kastrull. Koka upp hälften av blåbären tillsammans med strö- och vaniljsockret. Blanda ihop smulorna med smöret och fördela kexsmeten i glasen
Krossa kex till smulor och blanda med smält smör. Denna blåbärscheesecake är alltså en ”no bake” cheesecake och det som är ännu mer smidigt är att man gör den med frusna blåbär, så den kan enkelt göras året om
Smält smöret och blanda i. Mannen var ute och fiskade kräftor i slutet på förra veckan så vi hade över några vänner på kräftor och till efterrätt hade jag gjort denna cheesecake med blåbär och vit choklad
Mixa digestivekexen till smulor i en mixer. Smält smöret och blanda med kexsmulor. Så istället fick det bli en blåbärscheesecake med vit choklad i portionsformar
Drottningcheesecake – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och blåbär under skimrande röd hallongelé
Men nu har jag kommit på ett superenkelt recept på cheesecake och du kan alltid använda överblivna tårt eller kakbottnar till eller göra egen botten av kex och smör
Smör och digestive är ju också gott att blanda och lägga i botten och på toppen men jag ville göra något med mandelmassa och det här blev krispigt och gott
Mixa digestive kex till smulor. Tillsätt färska blåbär eller frysta (ej tinade) och rör några varv. 180 g digestive (12 kakor)50 g smör200 g Philadelphia ost2 dl crème fraiche1 dl socker3 msk majsstärkelseSkalet av en citron0,5 tsk kardemumma (kan uteslutas)2 ägg100 g vit choklad3 dl blåbär Smält smöret. Blanda ihop det smälta smöret och digestive till en jämn massa och tryck ut tunt i botten och kanterna på en form på 24 cm. Häll smeten över digestivebottnen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 gr i ca 50 min. 2,8 L 180 g digestive. 50 g smör