Jag försöker baka så lätta saker som möjligt nu då Nova älskar att hjälpa till i köket och så otroligt duktig hon är, varenda croissant penslade hon ägg på
Blanda i resten av mjölken, ägget, salt och det mesta av vetemjölet. Om den blir svårkavlad kan du lägga den i kylen en stund och mjöla lite på bakbordet
Croissanter vändna i äggblandning och gyllenbrunt stekta i smör. Bjud någon du älskar på Croissant French toast, eller på vanlig svenska ‘Fattiga riddare’ gjord på Croissanter istället för formbröd
I Frankrike vet man sannerligen hur man ska ta tillvara på torra croissanter. Sedan mixar ni samman en mandelkräm på mandelmjöl eller mandlar, smör, socker och ägg
Pensla croissanterna med ägg uppvispat med vatten och en nypa salt. Lägg dem sedan i en lufttät burk så är det bara att ta fram så många du vill ha kvällen innan och låta dem tina över natten i kylen