Creme vichyssoise recept

Crème Vichyssoise

Crème Vichyssoise

Vi åt en god purjolökssoppa på en restaurang en gång. Med inspiration av den så rörde jag ihop en variant

Kall vichyssoise med varmrökt lax

Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk under lock i buljongen, ca 15 minuter. Skölj och strimla purjolöken
VICHYSSOISE I BILD

VICHYSSOISE I BILD

BILD NR 1. Purjolöken fräser med de brynta kycklinglåren. BILD NR 2. Potatisen fräser med de brynta kycklinglåren och den frästa purjolöken
Kall vichyssoise med varmrökt lax

Kall vichyssoise med varmrökt lax

Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk under lock i buljongen, ca 15 minuter. Skölj och strimla purjolöken
Vichyssoise – potatis och purjolökssoppa i Thermomixern

Vichyssoise – potatis och purjolökssoppa i Thermomixern

Jag minns hur vi kokade rotfrukter i buljong och sedan mixade ihop med creme fraiche eller grädde. För de gånger jag missade potatis- och purjolökssoppan på förskolan ställer jag idag fram en vichyssoise med bröd
Fira med Frankrike!

Fira med Frankrike!

Gillar du soppa funkar en grön creme ninon som förrätt. Kanske prova en vichyssoise. Postat av Elin torsdag 13/07 2017 kl

Crème Vichyssoise med räkor

1. Dela lökar och potatis i bitar och svetta dem lätt i smör i en kastrull. Häll över vatten så att allt täcks,lägg i buljongtärningen och låt det hela koka tills potatisen är mjuk
Vichyssoise

Vichyssoise

Vichyssoise - klassisk potatis- och purjolökssoppa med en skvätt vin för syran och vispgrädde för fyllighet sprinklad med vit tryffelolja

Frantzen/Lindberg

"Vichyssoise" & tryffel & aska. Igår var det så äntligen dax, besöket på Frantzen/Lindberg som jag fick i 40 års present skulle äntligen bli av

Potatis- & purjolöksoppa, Crème Vichyssoise

13 mars 2012-Få rätter smakar lika bra kalla som varma. Här är en soppa som är värmande och smakrik en kylig vårdag och lika underbart svalkande god en het sommardag

Vichyssoise med kyckling.

HÖFTAT RECEPT PÅ VICHYSSOISE MED KYCKLING5-6 normalstora mjöliga potatisar1 stor purjolök4 kycklinglår1-1½ liter kycklingbuljong1 msk smör1 msk rapsoljasaltvitpepparev

Vichyssoise med kräftstjärtar

Skala och tärna potatisen smått. Skölj och strimla purjolöken fint. Skala och finhacka lökarna. Smält matfettet i en kastrull och fräs lök och purjolök mjuka

Potatis- och purjolöksoppa

Potage Parmentier eller Crème Vichyssoise.  . Det här är verkligen en stor favorit hemma hos oss. – barnen är väldigt förtjusta i den här soppan med sin milda rika smak