Jag minns hur vi kokade rotfrukter i buljong och sedan mixade ihop med creme fraiche eller grädde. För de gånger jag missade potatis- och purjolökssoppan på förskolan ställer jag idag fram en vichyssoise med bröd
1. Dela lökar och potatis i bitar och svetta dem lätt i smör i en kastrull. Häll över vatten så att allt täcks,lägg i buljongtärningen och låt det hela koka tills potatisen är mjuk
13 mars 2012-Få rätter smakar lika bra kalla som varma. Här är en soppa som är värmande och smakrik en kylig vårdag och lika underbart svalkande god en het sommardag
Skala och tärna potatisen smått. Skölj och strimla purjolöken fint. Skala och finhacka lökarna. Smält matfettet i en kastrull och fräs lök och purjolök mjuka
Potage Parmentier eller Crème Vichyssoise. . Det här är verkligen en stor favorit hemma hos oss. – barnen är väldigt förtjusta i den här soppan med sin milda rika smak