Creme fraiche citronmeliss recept

Kolapaj med vaniljcrème fraiche

Kolapaj med vaniljcrème fraiche

Skär pajen i portionsbitar och servera med crème fraiche, garnera med en hasselnöt och eventuellt ett par blad citronmeliss Pajdeg
SMASKIG EFTERRÄTT

SMASKIG EFTERRÄTT

Smält blockchokladen och blanda med cremefraiche. Garnera gärna med citronmeliss. Citronmeliss. 2 dl cremefraiche
Varvad dessert med bär och biskvier

Varvad dessert med bär och biskvier

Ett par kvistar färsk mynta eller citronmeliss. Garnera med mynta eller citronmeliss. Ett par kvistar färsk mynta eller citronmeliss
Sallad på mangold, torkade aprikoser, bondbönor och rostade solroskärnor

Sallad på mangold, torkade aprikoser, bondbönor och rostade solroskärnor

Blanda i cremefraichen och citronmelissen och smaka ev. ½ dl färsk citronmeliss. SalladCa 1 liter löst packad mangold1 dl torkade aprikoser1 gul eller orange paprika1 dl färska (eller konserverade) bondbönor1 näve solroskärnorRiven parmesanDessing½ dl olivolja½ citron saften från½ dl färsk citronmeliss1,5 dl lättcremefraichesalt + svartpepparBörja med att sprita bönorna. 1,5 dl lättcremefraiche

Påskmat LCHF

Blanda färskosten med crème fraiche, gräslök och kryddor. Lite nyskalade Räkor, Citronmeliss och Citron på toppen
Ananaspaj

Ananaspaj

Blanda ananas, crème fraiche, socker och vaniljsocker och häll i formen. Garnera med färsk ananas (kan uteslutas), citronmeliss och servera med glass
Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Dekorera med amerikanska blåbär, citronmeliss samt pudra på lite florsocker. 2 dl CremeFraiche. 2 dl CremeFraiche
SMASKIG EFTERRÄTT

SMASKIG EFTERRÄTT

12 dl cremefraiche. 1Citronmeliss. 1100 gr vit blockchoklad 2 dl cremefraiche 2 limefrukter 3/4 dl hallonsylt 2 passionsfrukter CitronmelissSmält blockchokladen och blanda med cremefraiche. Låt stå i kyl 2-3 timmar innan servering Garnera gärna med citronmeliss
Kyckling med apelsin och chili

Kyckling med apelsin och chili

Koka upp skal, saft, lätt crème fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna. Strö ev över citronmeliss
Cheesecake med pekan, smörkola och bär

Cheesecake med pekan, smörkola och bär

Toppa med färska bär och citronmeliss. Pekanbotten50 g smör1 st ägg200 g pekannötter2 msk valfri sötning gärna xylitolFyllningen2 dl crème fraiche600 g färskost av Philadelphiaost typ3 st ägg ekologiska1 dl valfri sötning gärna xylitol0,5 tsk vaniljpulver0,5 st citron saftenSmörkolatopping50 g smör2 msk Sukrin Gold1 dl vispgrädde1 krm saltGarnering Blandade bär efter säsong citronmeliss. Pekanbotten50 g smör1 st ägg200 g pekannötter2 msk valfri sötning gärna xylitolFyllningen2 dl crème fraiche600 g färskost av Philadelphiaost typ3 st ägg ekologiska1 dl valfri sötning gärna xylitol0,5 tsk vaniljpulver0,5 st citron saftenSmörkolatopping50 g smör2 msk Sukrin Gold1 dl vispgrädde1 krm saltGarnering Blandade bär efter säsong citronmeliss. Öka temperaturen på ugnen till 200 grader (varmluftsugn)Vispa samman färskost, crème fraiche och ägg. 2 dl crème fraiche. 2 dl crème fraiche
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Färskostcreme. Blanda pepparrot och crème fraiche i en liten bunke, salta och låt det stå och dra till sig medan du gör resten