1 brk crème fraichebearnaise. 4 skivor kotletter av gris (med el utan ben) 10 blad färsk salvia Salt Peppar 2 msk flytande margarin Potatis och sparrissallad 8 fasta potatisar, skalade och delade i 4 bitar/st 3 msk (250 ml) olivolja extra virgin 2 rödlökar, skurna i skivor 2 morötter, skalade och skurna i strimlor 3 stjälkar blekselleri, 1 cm bitar 12 gröna sparrisar, skurna i 2 cm bitar 3 msk balsamvinäger Salt Vitpeppar, nymald från kvarn Sås 1 brk crème fraichebearnaise
Rör sedan ihop cremefraichen med reduktionen. När det finns någon vid matbordet som är äggallergiker, då väljer jag att servera en crème fraichesås smaksatt med dragon till köttet istället
Häll cremefraiche i pannan och vispa ner beapulvret. 4 port500 g fläskytterfilé200 g färska champinjoner2 msk matfett1-2 påsar Blå bands bearnaisesåspulver3 dl cremefraicheo,5 dl vatten1 stor vitlöksklyftasalt och pepparTill servering
Lägg äggulor, vinäger och cremefraiche i en hög skål och kör igång stavmixern. Mycket grillning blir det nu när våren är här vilket ju är härligt och gott, häromdagen blev det grillning av rostbiff i skivor, mycket gott, till det blev det sötpotatis i ugnen och en mycket lättlagad och god bearnaisesås (eller snarare en dippsås kanske)
Bearnaisen går snabbt att svänga ihop och går att äta både varm som kall och med den stora fördelen att den inte innehåller varken smör, olja eller majonäs utan baseras på lätt cremefraiche som håller ner energiinnehållet