Att panera i cornflakes ger en lite ny dimension istället för tex ströbröd. En filé ger rätt så mycket mat, en liten kall moja (röra/sås) med mycket lime till blev en perfekt brytning till fisken
hallon eller andra bär, kokosblomsflorsocker, vispad grädde, citron/limeskivor, eller vad du har lust medLägg först i cornflakes i matberedaren, och mixa några sekunder bara
krossade cornflakes. lime (saft). Klä en fyrkantig form, cirka 15 x 15 cm, med bakplåtspapper• Smält chokladen och blanda ner krossade cornflakes• Bred ut massan i formen • Ställ kallt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter •Koka under tiden upp grädden, lägg i den hela vaniljstångenoch sockret • Låt koka i cirka 5 minuter • Dra kastrullen avplattan • Ta upp vaniljstången och torka av den • Dela denpå mitten och skrapa ur fröna • Lägg tillbaka fröna i grädden• Krama vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i denvarma vaniljgrädden • Tillsätt limesaften • Låt smeten svalna• Häll den sedan över chokladen i formen och låt stelna ikylen i cirka 3 timmar
Vi åt dem med färskpoatis och en youghurt sås med sweetchilli och lime i. Ingredienser (för ca 3 personer)- 6 spättafiléer- 2 dl krossade cornflakes- 1/2 dl riven kokos- salt och pepparKrossa cornflakes och rör ner salt, peppar och kokos. 2 dl krossade cornflakes
- rivet skal av citron, apelsin eller lime ger en fräsch och god smak på chokladen. hackade nötter, daim-kulor eller hackad, torkad frukt, mandelflarn, hackade polkagrisar, cornflakes, kokos, russin (och kanske lite rom), körsbär, hackad choklad, hallon/blåbär, rivet apelsinskal, hel mandel, krossade turkisk pepparkarameller… - smaksätt ischokladen med din favorit-likör eller annan spritsort, ca 2 – 3 msk, smaka er fram