Börja med att spola musslorna i kallt vatten och putsa dom ordentligt. Finhacka 1 schalottenlök och en vitlöksklyfta, värm sedan en kastrull tills den är ordentligt varm
Häll av musselspadet (mensläng det inte). Skär fläsk och potatis i tärningar och hacka löken. Fräs fläsk och lök i smör i en kastrull eller soppgryta tills det fått lite färg
En clamchowder började vi med för att värma oss efter cykelturen dit ut, tätt följd av lax i olika former, scones med tillbehör, ett stort urval av charkuterier, caesarsallad, frittata, färska räkor, chokladfondue och kakor, pangkakor och ostbricka för att bara nämna något av allt som intogs
Musslor, räkor och kanongoda kräftor slank det ner ett antal i bådas våra magar, clamchowder, ostar och charkuterier, ja ni anar inte så mycket gott vi frossade på
Som vanligt har jag improviserat på originalreceptet som innehöll clamchowder. Men de färska musslorna var slut hos fiskhandlaren så nån chowder blev det inte